Σας ενημερώνουμε ότι ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την εγγραφή των μαθητών στην επόμενη σχολική τάξη. Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες όλων των μαθητών της Γ’ τάξης να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν στο σχολείο τις ακόλουθες υπεύθυνες δηλώσεις το αργότερο μέχρι τις 15/05/2023

Επισημαίνεται ότι και οι δύο γονείς πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση (ο ένας γονέας δήλωση τύπου Α κι ο άλλος τύπου Β). Οι παραπάνω υπεύθυνες δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν με έναν από τους παρακάτω 3 εναλλακτικούς τρόπους:

1ος τρόπος: Ο γονέας ή κηδεμόνας προσέρχεται αυτοπροσώπως στο σχολείο όπου συμπληρώνει και υπογράφει την αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση.

2ος τρόπος: Ο γονέας ή κηδεμόνας εκτυπώνει σε χαρτί και συμπληρώνει χειρόγραφα την αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση τύπου Α ή τύπου Β αντίστοιχα (επισυνάπτονται στο παρόν μήνυμα), με την οποία πρέπει να μεταβεί αυτοπροσώπως σε οποιοδήποτε Κ.Ε.Π. ή Αστυνομικό τμήμα για να βεβαιώσει το γνήσιο της υπογραφής του. Το έγγραφο αυτό μπορεί κατόπιν να το προσκομίσει στο σχολείο ο/η μαθητής/τρια ή οποιοσδήποτε τρίτος (χωρίς να χρειάζεται εξουσιοδότηση).

3ος τρόπος: Ο γονέας ή κηδεμόνας συνδέεται με κωδικούς Taxisnet στην ιστοσελίδα έκδοσης υπεύθυνης δήλωσης του gov.gr, (https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/ekdose-upeuthunes-deloses), για να εκδώσει ηλεκτρονικά την αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση.  Όταν ολοκληρωθεί η έκδοση της υπεύθυνης δήλωσης, ο γονέας/κηδεμόνας την στέλνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση του σχολείου, βάζοντας ως τίτλο του μηνύματος “Υπεύθυνη δήλωση e-eggrafes“. Προσοχή: στην ιστοσελίδα έκδοσης υπεύθυνης δήλωσης του gov.gr, πρέπει να αντιγράψετε το ένα από τα δύο κείμενα υπεύθυνης δήλωσης (τύπου Α ή Β) που ακολουθούν (αντικαταστήστε τις τελίτσες με τα δικά σας στοιχεία):

Κείμενο υπεύθυνης δήλωσης τύπου Α, που συμπληρώνει ο γονέας ή κηδεμόνας που θα κάνει την ηλεκτρονική εγγραφή του/της μαθητή/τριας:

1. Επιθυμώ να λαμβάνω οποιαδήποτε ενημέρωση αφορά το τέκνο/ κηδεμονευόμενο/η μου ……………………………………………………… (ονοματεπώνυμο μαθητή/τριας) στον αριθμό τηλεφώνου και στη δ/νση ηλεκτρ. ταχυδρομείου (Εmail) που αναγράφονται ανωτέρω.
2. Η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας (τέκνου/ κηδεμονευόμενου/ης μου) είναι:
ΟΔΟΣ: ………………………………………………………
ΑΡΙΘΜΟΣ: ……………………………
Τ.Κ.: …………………………
ΔΗΜΟΣ/ΠΟΛΗ: ………………………………………………………
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΝΟΜΟΣ): ………………………………………………………
3. Θα υποβάλω, ως κηδεμόνας E-eggrafes, εγώ ο/η ……………………………………………………… ( Όνομα κηδεμόνα – όπως αναγράφεται στο TaxisNet), ……………………………………………………… Επώνυμο κηδεμόνα- όπως αναγράφεται στο TaxisNet) του ……………………………………………………… (Πατρώνυμο κηδεμόνα) την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής/ανανέωσης εγγραφής/ μετεγγραφής του/της μαθητή/τριας (τέκνου/ κηδεμονευόμενου/ης μου) για ΓΕ.Λ./ ΕΠΑ.Λ. / Π.ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2023-2024, μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές.

Κείμενο υπεύθυνης δήλωσης τύπου Β, που συμπληρώνει ο άλλος γονέας (δηλ. όχι αυτός που θα κάνει την εγγραφή):

1. Επιθυμώ να λαμβάνω οποιαδήποτε ενημέρωση αφορά το τέκνο/ κηδεμονευόμενο/η μου ……………………………………………………… (ονοματεπώνυμο μαθητή/τριας) στον αριθμό τηλεφώνου και στη δ/νση ηλεκτρ. ταχυδρομείου (Εmail) που αναγράφονται ανωτέρω.
2. Η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας (τέκνου/ κηδεμονευόμενου/ης μου) είναι:
ΟΔΟΣ: ……………………………………………………… 
ΑΡΙΘΜΟΣ: ……………………………………
Τ.Κ.:………………………………
ΔΗΜΟΣ/ΠΟΛΗ: ……………………………………………………… 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΝΟΜΟΣ): ………………………………………………………
3. Συναινώ να υποβάλει ο έτερος κηδεμόνας την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής/ανανέωσης εγγραφής/ μετεγγραφής του/της μαθητή/τριας (τέκνου/ κηδεμονευόμενου/ης μου) για ΓΕ.Λ./ ΕΠΑ.Λ. / Π.ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2023-2024, μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές, προκειμένου να εγγραφεί και να φοιτήσει το τέκνο/ ο/η κηδεμονευόμενος/η μου στη σχολική μονάδα που θα κατανεμηθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εγγραφών, ανανεώσεων εγγραφών ή μετεγγραφών, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Επισυνάπτεται επίσης ενημερωτική επιστολή του Υ.ΠΑΙ.Θ. προς τους γονείς/κηδεμόνες σχετικά με τις διαδικασίες ηλεκτρονικής εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής και μετεγγραφής  μαθητών/τριών σε Δημόσια Λύκεια.

Ενημερωτική Επιστολή προς Γονείς/Κηδεμόνες